Лекарите, които в понеделник бяха задържани при акция на МВР и

...
Лекарите, които в понеделник бяха задържани при акция на МВР и
Коментари Харесай

Арестуваните за сертификати лекари са освободени без обвинение

Лекарите, които в понеделник бяха арестувани при акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата против издаването на подправени документи за имунизация, са освободени без да бъдат привлечени към наказателна отговорност. Това заяви за " Сега " зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, като добави, че " към момента е рано за обвинявания ".

Арестуваните лекари са били разпитани в качеството на очевидци и са взети сравнителни мостри от автограф и почерк. Към момента по случая с подправените документи има задръжани лица, само че прокурор Илиев не посочи какъв брой са.  " Образувани са две досъдебни производства - едното е за имунизационния център в Асеновград, а другото е за медицинския център в Раковски ", изясни още той.

250 души са били в чужбина сега, в който по документи са имунизиран, вписани в националния имунизационен указател и са им издадени зелени документи. Това изясни във вторник Чавдар Грошев, областен прокурор от Пловдив.  " Наблюдавани са 2 досъдебни производства за документни закононарушения и лъжливо документиране. Направихме претърсвания и изземвания в медицински център в град Раковски и в Асеновград ", сподели той, като заяви за четирима арестувани - трима лекари и един ортодонт. 

Преди две седмици беше създадена работна група под управлението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, която да координира дейностите и обмена на информация сред обособените ведомства и организации, с оглед улеснение на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано съмнение, че издават подправени документи. В групата влязоха представители на Министерството на опазването на здравето, Министерство на вътрешните работи и ДАНС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР